Pagina's

dinsdag 28 juni 2016

Mijn tweede liefde...

Wegens ziekte zat ik een paar dagen aan de zetel gekluisterd. Op de tv was er ook maar weinig te zien dus nam ik er na lange tijd mijn haakwerk terug bij. Het bloggen begon bij mij namelijk eerst met brei- en haakwerkjes en pas daarna ontdekte ik de naaimachine. Het leek me wel leuk om dit dekentje hier te laten zien. Ik word in ieder geval direct vrolijk van deze kleurtjes.



Patroon Granny Stripe
Garen: Kruidvat

woensdag 22 juni 2016

Mieren in huis

Bijna iedereen zal het al wel eens hebben meegemaakt dat je 's ochtends opstaat en de woonkamer of keuken vol zit met mieren. Hier is dat ieder jaar hetzelfde. Met zoveel opvangkindjes in huis wil je niet weten waar allemaal eten aan hangt. Dat eten kunnen de mieren blijkbaar al van ver ruiken.

De grote middelen worden hier dan ingezet om ze zo snel mogelijk buiten te krijgen. Want mieren in huis vind ik helemaal niet leuk. Totdat ik het tricot stofje van Andrea Lauren zag met ... je raad het al mieren op. Deze zullen we toch maar niet buiten jagen!


Voor Femke maakte ik opnieuw een Candy Dress. De zakken en de halsboord werkte ik af met  oranje roze tricot. Ook een bijpassende Viola legging mocht niet ontbreken. Ik koos voor beide patronen maat 110 maar verlengde de Candy Dress tot maat 134. Tja, als er dan nog een hete zomer komt kan ze de jurk in het najaar zeker nog doordragen.

Tot mijn grote vreugde bleek er uit de overschot van de luttele 75cm die ik kocht ook nog een Malik shirt te passen. In plaats van te werken met biesjes uit dezelfde stof koos ik voor de eerste keer voor elastische biais. Dat laatste heb ik me wel even beklaagd toen ik alles opnieuw los moest halen omdat de armsgaten te strak zaten bij onze gespierde bink. Na het vergroten van de armsgaten paste het gelukkig wel als gegoten.

En zo bleef er niet meer over dan wat restjes en een lapje van 15 op 10 cm van deze mierenstof.




Stof: Antz white summersweat van Andrea Lauren. Gekocht bij Stof 'n Love.
         Viscose/Jersey Koraal. Gekocht bij het Stoffenhuis in Bree

Patronen: Candy dress, La maison Victor lente 2014
                Viola legging: La maison Victor editie maart/april 2015
Malik Shirt: La maison Victor editie mei/juni 2015


dinsdag 14 juni 2016

Wij zijn piraten, meisjespiraten!

Wat is het ontzettend snel gegaan! Nog iets meer dan twee weken en dan wuift onze Jo de kleuterschool vaarwel.

De laatste dagen in zijn kleuterklasje staan helemaal in het teken van piraten en schattenjachten. Alle spullen rond dit thema mogen de kleuters meebrengen naar school. In de verkleedkist op zolder vond ik voor Jo nog een ooglapje, een piratenzwaard en een riem. Toch kriebelde het om ook zelf iets te maken. Dus toen de kindjes 's avonds in bad zaten, zat ik ernaast met het verkleedboek van La Maison Victor op schoot. Tja, we maken hier gebruik van alle rustige momenten om inspiratie op te doen.

In het boek stonden vier verschillende piratenoutfits. Allemaal even leuk natuurlijk en begin dan maar eens te kiezen. In een opwelling stuurde ik een berichtje naar de juf met de vraag wat ze het beste kon gebruiken. Even later kreeg ik een enthousiast berichtje terug dat iets voor de meisjes erg welkom was.

Het voordeel van een flinke stoffenkast is dan dat er altijd wel iets tussen zit dat bruikbaar is. De patroondelen bestaan vooral uit rechthoeken dus in no time zat ik achter de naaimachine. Alle zichtbare naden werkte ik af met een rolzoom en het witte topje kocht ik zo in de winkel (bekend om zijn sokken en ondergoed).
De meeste tijd kroop in de tiara's. De pailetten, bloemen en kraaltjes bleven helaas niet plakken na een eerste poging met contactlijm. Dus deze heb ik er allemaal met de hand opgenaaid. Een tijdrovend klusje maar wat is nu een meisjespiraat zonder tiara toch?

In het boek verstevingen ze de tiara's door er mousse in te steken maar twee lagen vlieseline klaren de klus ook!

Onze kleine meisjespiraat had helaas geen zin om te passen maar ze bestelde ondertussen wel al een roze versie voor zichzelf. Dus ik hoop dat de meisjespiraten uit het laatste kleuterklasje er ook blij mee zullen zijn.

Patroon: Uit het boek 16 leuke zelfmaakideeën voor de verkleedkoffer, La Maison Victor
Stof: Resten uit de stoffenkast.

vrijdag 10 juni 2016

Nog meer bloemen

Toen Femke vorig jaar startte met balletlessen had ik nooit gedacht dat ik daar zulke toffe mensen zou leren kennen. De gesprekjes tijdens het brengen en ophalen en ook het helpen achter de schermen tijdens de optredens groeide uit tot mooie vriendschappen.

Toen ik hielp met het maken van de kostuums bleek dat deze dames dat ook wel wilden leren en het idee om een naaiclubje te starten werd geboren. Sinds oktober dit jaar komen we om de 14 dagen op donderdagavond samen om te naaien.

Drie van deze dames waren complete beginnelingen en eentje had in het middelbaar wel al wat naailessen gehad op school. In het begin was het voor mij onmogelijk om zelf achter de naaimachine te kruipen. Het was soms best vermoeiend om ze allemaal even goed te helpen, maar ook zo leuk om die blije reacties te zien als een projectje goed lukte. En wat ik al die tijd voor ogen had, dat hebben we nu stilaan bereikt. Namelijk super gezellige avondjes waarbij we alle vijf achter de naaimachine zitten en gezellig kunnen babbelen over vanalles en nog wat.

Afgelopen donderdag lukte het voor de eerste keer om zelf mee achter de naaimachine te kruipen en toen maakte ik alvast de broek van deze Ally jumpsuit.
Zoals altijd was ons dametje weer super blij. ze liep maar te stuiteren jumpsuit, jumpsuit, jumpsuit. Dus drie keer raden wat ze aan het roepen was toen ik deze foto nam...
Ook haar nieuwe 'grote' fiets moest mee op de foto.
Ze kan amper met haar voetjes aan de grond maar schrik heeft deze vierjarige niet want ook deze stunts moest ze even laten zien. Ik heb geen idee van wie ze dat heeft, in ieder geval niet van mij... 

Ik maakte voor deze jumpsuit maatje 104 en verlengde tot maat 110. Eigenlijk is hij nog wat te groot maar ze wou hem zo graag aan. Hopelijk heeft ze er evenveel plezier van als van de jumpsuit die ik twee jaar geleden voor haar maakte. Die doet namelijk nog steeds dienst maar dan nu met korte broek.

Patroon: Ally Jumpsuit, La Maison Victor editie 3 zomer 2014
Stof: Katoen, stoffenspektakel
Kamsnaps: kleurenmix.nl
Koord: Het Stoffenhuis, Bree

maandag 6 juni 2016

Zonnehoedjes als restjesverwerking

De restjes...dat blijft hier een probleem. Ik kan echt niks weggooien en prop het dan maar in een Curver doos. Dat proppen gaat een tijdje goed totdat het deksel pertinent blijft openspringen.  

Het was dus hoog tijd om die restjes eens te bekijken en er iets leuks van te maken. De eerste reeks van lapjes heb ik alvast verwerkt tot omkeerbare zonnehoedjes.

De eerste twee op de foto zijn voor baby's, de derde voor een dreumes en de vierde voor een peuter. Handig voor als we op stap gaan met de oppaskindjes in onze gepimpte bolderkar want soms vergeten de ouders wel eens een zonnehoedje mee te geven. Wat wil je ook met het soms zo wisselvallige weer in ons landje.

Ik vind deze hoedjes trouwens super omdat ze ook de nek van de kindjes goed beschermen tegen de zon. Dus wil je er ook eentje maken, ga dan snel kijken op het blog van By MiekK. Wij zijn er alvast klaar voor dus laat dat zonnetje maar schijnen!

zaterdag 4 juni 2016

Een romantisch jurkje

Joepie, vandaag was het eindelijk droog genoeg om er op uit te trekken voor een fotoshoot. Toen ik laatst samen met een vriendin naar de stoffenwinkel reed kwamen we langs dit prachtig bloemenveld. Het leek me de ideale plek om foto's te maken van deze laatste creatie.
Jawel het is opnieuw een jurkje voor Femke. De ideale combinatie, een dochter die het liefste jurkjes draagt en de mama die ze zo graag maakt!

Voor dit romantische jurkje gebruikte ik nogmaals het basispatroon van stof voor durf-het-zelvers. Het voorpand knipte ik door, zoals ik hier ook al eens deed. Om de jurk van extra zwier te voorzien koos ik voor de rok met plooien. Ik deed ook een poging met tule om de rok meer volume te geven maar knipte er achteraf alles weer uit! De natuurlijke 'zwier' verdween hierdoor en het werd eerder een stijve bedoening.
Tijdens de fotoshoot zag Femke ineens één roze klaproos tussen al de rode exemplaren en dat leverde deze fantastische beelden op.

 "Kijk mama net zoals mijn jurk"!
 Dat bloempje was toch wel héél speciaal...

 Oh ja, en deze moest er ook nog even bij op verzoek van de kleine dame. Tot volgende keer, met nog meer bloemen!

Patroon: svdhz1
Stof: Stoffenspektakel