Pagina's

dinsdag 29 september 2015

Een Marie Celestine Lee met kapmouwen

Wat blijf ik het een geweldig boek vinden, die Stof voor durf-het-zelvers. Je kan er eindeloos mee combineren en ik twijfelde dan ook geen minuut om het tweede deel aan te kopen. 

Door allerlei andere projecten duurde het alleen wat langer voordat er ook daadwerkelijk iets uit gemaakt werd. Enkele weken geleden besloot ik dat het lang genoeg geduurd had en tekende ik niet één, maar twee patronen tegelijk uit. Project nummer 2 wacht ondertussen nog even op de bijpassende knopen terwijl deze jurk al verschillende keren gedragen werd.

Het was niet gemakkelijk om mooie foto's te nemen. Gelukkig scheen de zon laatst wel goed tijdens een uitstapje naar de speeltuin en de lekkere snoepjes hielpen ook.




Patroon: Marie Celestine Lee uit Stof voor durf-het-zelvers 2.
Stof: Stoffeparadijs



maandag 21 september 2015

Perfect match, de candy jurk en viola legging

Enkele weken geleden postte ik al een foto van de candy jurkjes voor de tweeling en vertelde er toen ook bij dat dochterlief een exemplaar voor zichzelf besteld had. Het was flink puzzelen maar uiteindelijk bleek er nog net voldoende hartjestricot over te zijn.
Ze mocht kiezen, een jurkje met rode of groene accenten. Ze koos gelukkig ook mijn favoriete combinatie.
De bijpassende groene legging maakt het geheel af. Het maken van deze viola legging is echt super eenvouding. Het patroon bestaat dan ook slechts uit twee delen en de maat valt perfect.
En onze kleine meid is weer helemaal gelukkig met haar hartjesjurk!