Pagina's

dinsdag 26 mei 2015

Een rokje met laagjes

Wat is het toch fijn om naailes te volgen. Niet alleen omdat je dan goede uitleg krijgt maar ook omdat daar massa's tijdschriften liggen om in te bladeren wanneer je even niet verder kan. Zo vond ik een oudere Knippie met daarin het patroon van dit leuke rokje. Toevallig had ik net de week daarvoor een gelijkaardig rokje weggegeven omdat onze kleine meid er echt niet meer in paste.
 
Het eerste rokje dat ik volgens dit patroon maakte was helaas te kort. In de beschrijving stond duidelijk "knip op maat". De werkbeschrijvingen aan het begin had ik helaas niet gelezen, anders had ik geweten dat je ook hier nog een centimeter bij moet tekenen. Bij drie op maat te knippen stroken tellen die centimeters natuurlijk flink door. 
 
Gelukkig was er nog net voldoende stof over en met het eerste rokje gaan we nog iemand blij kunnen maken.


Patroon: knippie 2/2013
Stof: Stoffenspektakel eindhoven
T-shirt: Orchestra-Prémaman

vrijdag 15 mei 2015

De Samtas

Kennen jullie het principe van de klaspop in de kleuterklas? Wel die arme popjes/beestjes worden meestal vervoerd van school naar huis en terug in zo'n afschuwelijke reclametas.
 
Zo ordelijk als we hier zijn, speelden we die tas ook nog eens kwijt. Gelukkig vond ik nog een zwarte tas met witte reclameopdruk die we ooit gratis kregen bij de aankoop van schoenen. De dag erna vonden we de oude groene tas weer terug maar de vriendjes uit de klas zag ik nog steeds naar buiten komen met die zwarte tas.
 
Enkele weken nadien mocht Sam de schildpad een weekend bij ons blijven logeren, want als je jarig bent mag je Sam mee naar huis. Dus naast het bakken van een verjaardagstaart werd er ook deze nieuwe Samtas gemaakt.

 
Zoonlief was super trots dat hij de nieuwe tas mee mocht nemen naar school en ook de juf was er super blij mee. Ze had nog nooit zo'n mooie tas gehad zei ze.
 
Patroon: Maten overgenomen van de bestaande tas en in plaats van nestelogen lusjes tussen de zijnaad gestikt.
Stof: Smokin' Hot by Poppy gekocht bij speciaalzaak Magic in Neerpelt
 

zaterdag 9 mei 2015

Het resultaat van een grote lenteschoonmaak

Hebben jullie er ook last van? Van die drang om een lenteschoonmaak te houden? Hier begon het nadat de zon zich een paar keer van haar beste kant liet zien. Alle kasten moesten eraan geloven en zo ook de kasten met naaigerief.

Onderaan in één van de vele mandjes vond ik nog een half afgewerkte kaptrui. Hij was bedoeld als verjaardagscadeau maar geraakte niet op tijd af doordat ik probeerde om de kap uit katoen te maken.

Verder vond ik ook nog een leuke flock applicatie die ik al ruim een jaar geleden kocht op het stoffencircus bij Draakje&zo. Er lag nog een restje bijpassende rode tricot van Stenzo in de restjesbak en zo eindigde de lenteschoonmaak hier in schoonheid.
Patroon: Kaptrui uit Stof voor Durf-Het-Zelvers
Stof: Tricot van Stenzo
Applicatie: Draakje&zo