Pagina's

vrijdag 30 mei 2014

Dag 3: Jurkje Luna

Dit jurkje maakte ik al een hele tijd geleden. Het patroon komt uit het boek zelfgemaakte kleertjes 2 van Catharine Deweerdt. Ik maakte het kleinste maatje voor onze 2-jarige dochter maar vooral in de breedte was het erg wijd. Gelukkig groeien dochters van twee ook snel en nu past het al veel beter. Het jurkje sluit achteraan met knoopjes en de stof komt van de Veritas.

donderdag 29 mei 2014

Dag 2: korte broeken

In de vorige post had ik het al over het fel verminderd aantal nette broeken in de zoon zijn kleerkast. De reden hiervoor is, zoals bij de meeste vierjarige kleuters, broeken met gaten. En geloof me, véél broeken met gaten! Van deze vier broeken knipte ik de pijpen net onder het gat af, zigzagde de onderkant en stikte een zoom van 1,5 cm.
In de reclamefolders zag ik dat ook de korte jeansbroeken met omgeslagen broekspijp momenteel in de mode zijn. Dus plooide ik bij deze broek de broekspijp twee keer omhoog en zette de omgeslagen broekspijp met een trens aan beide zijden van de naad vast.
Nu hebben we weer korte broeken genoeg!

Dag 1: Groene jeans voor stoere jongens

Omdat ze een tijdje afwezig was geweest plaatste Spurrewubsie onlangs 14 dagen lang iedere dag een blogbericht. Omdat ik ook wat achter loop met het plaatsen van mijn creaties dacht ik dat gaan we ook eens proberen, maar dan wel in een verkorte versie van 7 dagen.
 
Deze groene broek lag al een poosje in de kleerkast van de zoon. Aangezien hij regelmatig een groeispurtje maakt had ik de broek nog niet omgezoomd. Daar werd het nu wel hoog tijd voor, het aantal nette broeken in de kast daalde de afgelopen weken namelijk zienderogen.



Ik knipte maat 110 voor onze grote, tengere vierjarige. Qua lengte past de broek prima. Enkel bovenaan is ze ondanks de knoopsgatenelastiek flink ruim.

Het patroon komt uit Knippie Nr.5 oktober-november 2013. De groene jeansstof komt van het stoffenspektakel.

 

 
 
 
 

vrijdag 16 mei 2014

Zomerjas

Het stoere patroon voor deze zomerjas komt uit Knippie Nr.5 2013. De jas is gevoerd met een lichte katoenen stof met tractors op. Eerst had onze zoon niet zoveel zin in het poseren maar toen hij zijn eigen zin mocht doen voor de foto's werd het ineens wel leuk.
 Boos
Stoer poseren
Schudden met de billen!