Pagina's

vrijdag 31 maart 2017

De styling blunder

Mijn favoriete stijl, die kan je volgens mij het beste als (retro)-romantisch omschrijven. Niet te drukke stoffen, zachte kleuren en eventueel wat kleine frulletjes erbij, dat zie ik graag.

Maar zo af en toe krijg ik zin om eens uit de bocht te springen. Ik ging deze keer voor kleur, veel meer kleur dan anders. De eerste zonnestralen zaten daar ook wel voor iets tussen denk ik.
Het nieuwe patroon van Sofilantjes, De Sylva top and tunic is dan ook het ideale patroon om verschillende kleuren te combineren. Het patroon heeft nog veel meer opties, zoals een V-hals, tuniek lengte en lange mouwen. Ik koos voor de top met kap en 3/4 mouwen. De manier waarop voorpand en kap doorlopen en afgewerkt worden dat is helemaal mijn ding. Geen naadje te zien daar!
Hoewel het eens iets heel anders is vind ik de top erg leuk geworden. Ik word er toch erg vrolijk van als ik ernaar kijk. Jullie ook?
Maar ja, dan kwam het moeilijkste onderdeel, de styling. Ik vind het fijn als alles bij elkaar past maar deze keer had ik niks wat goed matchte. Femke maakte het me nog moeilijker want ze weigerde een jeansbroek aan te doen ook al was het vorige week nog behoorlijk fris. We eindigden dus met een salopette eronder want de jeansrokjes in haar kast waren zelfs de fase van minirok al voorbij. Een groene legging eronder (niet helemaal in dezelfde tint) en dan haar bruine laarsjes er maar onder, want buiten turnpantoffels en balletschoentjes hebben we geen sportieve schoenen in huis voor het kleine grut.


We zullen in de paasvakantie maar eens gaan shoppen zeker. Zodat deze vrolijke top vaak uit de kast komt. Stylingtips om er een stoere skatergirl van te maken, die zijn altijd welkom!

Het patroon van de Sylva Top en Tuniek is tot het einde van dit weekend beschikbaar tegen de promo prijs van €5 excl tax(€6,05 incl. eu tax)
Wist je trouwens dat je je aankoop kan terugverdienen met de #freeSylva competitie in deze Facebook groep?


Stof: De tricot is van Hamburger Liebe en heet Eden Eve`s Apple. Ik kocht deze vorig jaar bij Stof 'n Love. De roze tricot komt van bij het Stoffenhuis en de groene boordstof kreeg ik ooit eens van mijn mama.

Hopelijk tot de volgende keer!

Groetjes Daisy 

woensdag 29 maart 2017

It's all about the birds...

Het gezelligste stoffenwinkeltje hier in de buurt, dat is vast en zeker Het Stoffenhuis. Als ik in de buurt ben dan moet ik er gewoon even binnenspringen. Sincha heeft altijd prachtige stofjes in haar winkel liggen en ze geeft ook steeds goed advies. Ideaal voor deze eeuwige twijfelaar!

Ik moet vast niet vertellen hoe blij ik was toen ik van Sincha een berichtje kreeg of ik niet aan de slag wou met een stofje uit de nieuwe lentecollectie. Natuurlijk wilde ik dat, al sloeg de schrik mij om het hart toen ik zag wie er nog allemaal mee deed aan de blogtour. Allemaal dames waar ik enorm naar opkijk. De lat werd dus hoog gelegd voor mezelf. Dat laatste mag je letterlijk nemen trouwens want ik koos ervoor om een jurk voor mezelf te naaien.

Samen met Sincha koos ik een mooie, soepele viscose uit. Ik vind die vogeltjes erop zo tof! Het stofje was wel een beetje glibberig om te knippen maar het liet zich verbazend vlot stikken. Het kreukt ook niet waardoor strijken niet nodig is. Zalig vind ik dat.

Voor de jurk vertrok ik van de Norah Dress van Lieveke en Zus. De vorige jurk die ik van dit patroontje maakte zit zo fijn dat ik besloot nog een tweede exemplaar te maken. Deze keer een versie met zelfgetekende kapmouwen, een uitgediepte hals en een elastiek in de taille.

De tunnel voor de elastiek is eigenlijk heel eenvoudig te maken al is een extra paar handen wel handig. Je hebt een lang touw nodig om rond  je middel te binden. Dan pof je de jurk een beetje op zoals je het zelf graag ziet. Let er ook op dat je rok onderaan recht blijft! Daarna steek je speldjes net boven het koord. Doe de jurk voorzichtig uit en duid met rijggaren de plaats van de speldjes aan. Daarna kan je kiezen. Als je op voorhand de jurk 2 cm langer maakt, kan je in de stof een tunnel stikken van 1cm breed. Dan moet je daarna wel een klein stukje naad terug open maken om de elastiek door te kunnen rijgen. Een tweede optie is om een biaisband aan de binnenkant te stikken waar de elastiek door kan. De elastiek trek je daarna zo strak aan als je zelf aangenaam vindt. Dit soort jurken vind ik persoonlijk zalig zitten! Een tweede gelijkaardig exemplaar hangt hier al klaar in de kast.

Uit de resterende stof kreeg ik nog net een rokje gemaakt voor Femke. Voor de tweede keer twinning met de dochter, het blijft toch iets leuks.


De stof is ondertussen helaas uitverkocht bij Het Stoffenhuis maar in dit online mapje staan nog veel mooie gelijkaardige stoffen. Ik ga er ook nog eens neuzen denk ik, want minder strijkwerk betekent meer genieten van het lentezonnetje!

Het patroontje van de Norah dress is te koop bij Lieveke en Zus. Met de code LENTE krijg je nog tot vrijdag 5% korting.


Hopelijk tot de volgende keer!

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete

zondag 26 maart 2017

De zelfgemaakt trend

Er is een nieuwe trend gaande ten huize Molemieke's. Ik noem het maar de zelfgemaakt trend want zowel manlief als zoonlief vragen hier sinds kort achter zelfgemaakt gerief.

Zoonlief heeft zelf de weg naar de stoffenkast gevonden en maakte voor mij een stapeltje met zijn favoriete stofjes. Hij had gelijk want de stapel met tricot stofjes in de kast die groeit wel maar zijn kledingkast blijft daarentegen vrij leeg.

Daarom trok ik met een stapel voorgeknipte Billie shirts op naaiweekend in Zutendaal. Bandwerk en tetteren, dat leek me wel een veilig idee.  Wat was het heerlijk om zo lang aan één stuk door te kunnen naaien terwijl het buiten pijpenstelen regende!

Op zondagnamiddag kwam ik dan thuis met dit mooie stapeltje shirts dat met veel vreugde onthaald en gepast werd.
Het enthousiasme kan je vooral goed zien bij de eerste foto's die ik nam.

 Bij shirt nummer drie werd het al wat minder...
Maar in zijn favoriete shirt kon er gelukkig nog wel een fotoreeksje vanaf. Ik moet u waarschijnlijk niet vertellen dat hij dit laatste shirt niet meer uit wilde doen. Dit is trouwens een exacte kopie van Nononsonsmoms. Tja, wat kan ik zeggen. Het kind plukte de foto van mijn moodboard en smeekte voor een identiek exemplaar... Daar kon ik geen neen op zeggen.
En manlief, die ging vandaag met mij mee naar de stoffenwinkel en koos zelf twee stofjes uit voor zichzelf. Maar daarover binnenkort meer.

Stoffen: Grey dogs by poppy, gekocht bij het Stoffenhuis
              Effen tricot Bluegrey melange, gekocht bij Pindanutjes
              Cool Flakes roest van Zonen 09, gekocht bij het Stoffenhuis
              Stof bergen van Finch Fabrics, gekocht bij het Stoffenhuis

Patroon: Billie van zonen09

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete

woensdag 22 maart 2017

Mira Dress

Toen ik een foto van het nieuwste patroontje van Elegance & Elephants zag passeren was ik op slag verkocht. De Mira jurk is een prachtig zomerjurkje met een rechthoekige hals. Voor het mooi aansluitende bovenstuk zijn er drie opties: uit een stuk, met doorgeknipt voorpand of een doorgeknipt voorpand met een gerimpeld middenstuk.

When I saw a picture of the latest pattern of Elegance & Elephants I was instantly in love. The Mira dress is a beautiful summer dress with a square neckline. The bodice has three options: in one piece, with cut front or cut front with a wrinkled middle.

De versie met het gerimpeld voorpand vind ik zo romantisch! Toen ik een mailtje kreeg van de ontwerpster Heidi of ik mee wou doen met de blogtour wist ik dan ook direct welke versie het zou worden.

The version with the wrinkled front I find it so romantic! When I got an email from Heidi, the designer of the pattern, to ask if I wanted to join the blog tour I knew immediately which version I would make.

Na wat rommelen in de stoffenkast (wegens een door mezelf opgelegd aankoopverbod) zag ik ineens potentieel in een Art gallery stofje. Het stofje was blijven liggen omdat het naar mijn gevoel wel wat meer pit kon gebruiken. Ineens zag ik de ideale combinatie met een roze tussenstuk en zelfgemaakte oceaanblauwe paspel.

After some rummaging in the fabric closet (due to an fabric acquisition I imposed myself) I suddenly saw potential in an art gallery fabric. The fabric I felt could use some spice. And then suddenly I saw the ideal combination with a pink gathered panel and homemade ocean blue piping.

De pasvorm van de jurk is perfect. Ik maakte de 5 jaar op basis van de matentabel. Zowel op de rug als onder de armen sluit de jurk perfect aan.

The fit of the dress is perfect. I made size 5 years based on the size chart. The dress fits perfect, both on the back and under the arms.

Dat het weer hier nu maar snel beter wordt want hier staat iemand te popelen om deze jurk een hele dag te kunnen dragen.

Now let's hope the weather here will get better soon because someone is eager to wear this dress all day long.

Wil jij ook deze prachtige zomerjurk naaien? Dan is er goed nieuws want tot 27 maart 2017 krijg je 10% korting bij aankoop van dit patroon met code MIRATOUR. De code is ook toepasbaar op de andere patronen van Elegance and Elephants!

Do you want to sew this beautiful summer dress? Then there is good news because until March 27, 2017 you get 10% discount when buying this pattern with code MIRA TOUR. The code is also applicable to the other patterns of Elegance and Elephants!


Stof/fabric: Art gallery fabric, Kladi Under Shadow, gekocht bij Droomstoffen.


Hopelijk tot de volgende keer

Hope to see you again

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete



donderdag 16 maart 2017

Over een uitdaging gesproken en een giveaway

Wow. Deze keer doen er 46 mensen mee met de Sew Challenge van Davina. Hoe gaaf is dat wel niet! Je zag er vast wel al iets over verschijnen op een blog of op Facebook want maart = de challengemaand.

Al 14 dagen zie ik de mooiste creaties voorbijkomen en vandaag kan ik dan ook mijn naaisels laten zien. Ik kreeg deze keer mijn drie criteria van Caroline van de blog C-art-o-line. Ze heeft me flink uit mijn comfortzone laten komen en oh wat ben ik nu blij dat ze dat deed! Haar criteria waren: maak iets voor jezelf, voor warm weer en met een streepje fluo.

Dat woordje fluo dat was toch wel even slikken en het duurde een tijdje voor ik wist hoe ik dat ging oplossen. Maar dan kreeg ik ineens een idee waarbij ik niet met fluo over straat moest. Een nieuwe zomerpyjama dat zou het worden.

Na een avondje bladeren in de tijdschriften van La Maison Victor vond ik de patronen van de Golda short en het Jazmin vest. Het leek me de perfecte match. Een short waar ik tijdens de hooikoorts periode ook mijn zakdoeken in kwijt kan en een vest voor als het 's avonds toch nog afkoelt.

Afgelopen zondag was het hier in de buurt stoffencircus en daar vond ik ook nog eens de perfecte stof met jawel fluo roze in. Het maken van het Jazmin vest en de short viel gelukkig super goed mee. Ik was me al aan het voorbereiden op enkele rampscenario's aangezien ik me een week vergistte en dus last minute nog in actie moest schieten maar na twee avondjes naaien was alles af. Om het geheel compleet te maken kocht ik nog snel een wit topje voor eronder en pimpte het met fluoroze flock (dankjewel hiervoor Ondinneke!).

Het is echt een zalige outfit om te dragen en Caroline had gelijk, go fluo!

Laat die zomer nu maar snel komen want ik ben er klaar voor! En voor degenen die ook fan zijn van stofjes met fluo kleurtjes is er goed nieuws want ik heb nog 1m40 stof over en geef deze met veel plezier weg. Het enige wat je moet doen is deze blog volgen en een leuke reactie plaatsen met wat jij er graag mee zou willen maken. Op vrijdag 31 maart laat ik onze zoon dan een winnaar uitkiezen.



Zin gekregen in meer en benieuwd wat de anderen maakten met de drie criteria die ze kregen? Dan kan je hier een overzicht terugvinden van alle deelnemers.

Groetjes Daisy


https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete

dinsdag 7 maart 2017

Panda's met een streepje roze #EthanBag

Iedere donderdag vertrek ik na het avondeten richting het zwembad met onze twee bengels. Het is altijd een race tegen de klok om er op tijd te geraken maar dat heb ik er graag voor over. Sinds ze op dezelfde dag zwemmen betekent dat namelijk ook 45 minuten rustig koffiekletsen met een vriendin tijdens de zwemles en achteraf een rustig avondje want dan zijn ze allebei total loss.

Wat ik ook zo zalig vind is dat ze na de zwemles hun pyjama's al aanhebben. Ik kan daar zo van genieten. Vooral als ze in deze schattige berenpyjama's rondlopen.

Sinds vorige week is het nog leuker geworden want we hebben de perfecte zwemtas gevonden. Onze vorige zwemtas deed ook behoorlijk dienst hoor. Hij was alleen een beetje saai en het was ook altijd wat puzzelen om alles er na het zwemmen terug ingepropt te krijgen. Met de Ethan Bag is dat geen probeem meer want nu is er zelfs nog plaats over.

Saai is onze nieuwe zwemtas ook niet meer. Wat ben ik blij dat ik na lang twijfelen toch besloot om de schaar te zetten in mijn lang gekoesterde pandastofje van Elisabeths fabrics. De felroze tassenband fleurt het geheel een beetje op. Van het effen groene ritszakje had ik achteraf dan wel weer een beetje spijt. Gelukkig vond ik nog bijpassende roze flock in de voorraad en was Ondinneke zo lief om er een panda quote uit te snijden.

De tas voerde ik met grijze jassenstof, een miskoop wegens véél te dun voor een jas maar wel waterafstotend en dus ideaal voor een zwemtas.
De bedoeling was om de tas als oefening al eens  in het zwembadhokje te fotograferen maar bij vertrek bood Femke zich spontaan aan om de tas te showen. Ik klikte vlug deze foto's voor we naar het zwembad vertrokken en vond ze te leuk om niet met jullie te delen.

Toen stond de panda quote zelfs nog niet op de tas dus hieronder ziet u nog de 'voor' foto.
De oefening om foto's te nemen in het zwembad mislukte volledig. Door de combinatie van daglicht en kunstlicht lukte het me niet om de kleuren juist te krijgen. Ik ben dus heel blij dat Femke toch even wou poseren.

Het is echt een geweldig patroon en ik wil Sabrina van De Stoffengalerij dan ook nog eens extra bedanken dat ik mee mocht doen!

Wil je deze tas ook eens maken of wil je hem graag leren maken tijdens een workshop in Atelier DSG? Dan kan je hier alle informatie vinden.

Extra inspiratie nodig? Dan kan je een kijkje gaan nemen op deze leuke blogs.

zondag 5 maart MamaSa Sewing
maandag 6 maart Hutsepruts
woensdag 8 maart Biebiezonder
donderdag 9 maart Naadjes en draadjes
vrijdag 10 maart Flaflinko
zaterdag 11 maart Stokstaartje doet het zo


https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete


Altijd blij met jullie reacties!


woensdag 1 maart 2017

Nooit meer knoopsgaten angst

Ieder beginnende naai(st)er zal het wel kennen die knoopsgaten angst. In het begin had ik hier ook enorm veel last van en voor de zekerheid ging ik dan altijd langs bij mijn mama. Ze was wel streng hoor want de knoopsgaten maken voor mij, dat deed ze niet. Dat moest ik zelf maar doen.

Ze had gelijk hoor, ik geef het eerlijk toe. Want oefening baart kunst en ik sta er af en toe zelf van te kijken tegen welk tempo die knoopsgaten tegenwoordig van onder mijn machine rollen. Het enige dat ik nog steeds niet kan missen is een voorbeeld van een bestaand hemdje langs me. Dan kan ik nog eens spieken waar en in welke richting die knoopsgaten moeten komen. Misschien wel herkenbaar voor sommigen?

De knoopsgaten en knopen van dit nieuwe hemdjurkje voor Femke zaten gelukkig ook super snel op hun plaats. Het vinden van de knopen die ik in mijn gedachten had, dat was echter een ander verhaal. Te groot, te blinkend, niet wit genoeg, ik vond nergens mijn goesting. Tot bleek dat Ondinneke de perfecte knoopjes had liggen in haar knopendoos en ik die zomaar kreeg.

Voor mij is het plaatje nu helemaal geworden zoals ik in gedachten had. Een romantisch hemdjurkje met driekwart mouwen en een a-lijn rokje. Dat was toch wat ik voor ogen had toen ik deze Neat In Mustard Katoen kocht bij Pindanutjes. Geslaagd? Ik ben heel benieuwd wat jullie er van vinden ;-).      
 



 Tot de volgende keer!

Altijd blij met jullie reacties!

https://www.bloglovin.com/blogs/molemiekes-naaiblog-12446285?referrer_context=blog_search_autocomplete