Pagina's

zaterdag 15 oktober 2016

Een Tinny jurk met tomoka kraag

Als ik de titel van deze blogpost tegen een wildvreemde zou zeggen dan denk ik dat ze me nogal vreemd zouden aankijken. Ieder fervent naai(st)er daarentegen weet vast dat ik het hier over de Tinny jurk van Straightgrain heb. Het patroon heeft zoveel verschillende opties en het blijft leuk om iedere keer weer net iets anders toe te voegen. Zo wordt het nooit saai!

Deze keer ging ik voor een plooirok en een tomoka kraag. Voor de mouwen koos ik de kapmouwen. Dit laatste eigenlijk vooral omdat ik gemerkt heb dat deze zoveel vlotter strijken. In de winter zal er toch vaak een vestje over gedragen worden dus voor de warmte maakt het niet zoveel verschil.

Het stofje is er opnieuw eentje van Droomstoffen. Toen het pakketje aankwam was Femke er direct verliefd op. Het stofje werd volop gestreeld en de indiaantjes werden geteld. Ze wou zo graag dat ik het stofje direct gebruikte. Daarom beloofde ik haar een jurkje als haar Berlin jas af was en daar scoorde ik mee want ons madammeke was content!

Ze was zelfs zo content dat ze de jurk na de eerste pasbeurt niet meer uit wilde doen. Zodoende stikte ik uiteindelijk de zoom om terwijl dochterlief in ondergoed naast me stond te wachten. We maakten er nog snel twee indianenstaartjes bij en ook de nieuwe kniekousjes die ik onlangs bestelde bij Kousen en Karton passen er best leuk bij.

Nu op naar de pyjama's en nog meer jurkjes!!!

Patroon: Tinny dress van Straightgrain
Stof: Katoen – Roze wigwam met Indianen, gekocht bij Droomstoffen.nl
         Katoen van het kraagje, Sew-be-do van Veritas











zondag 9 oktober 2016

Berlin coat voor de koudere dagen

Brrrrrr, de herfst is in het land en ineens is het 's ochtends toch een pak kouder buiten. Hoog tijd dus om Femke te voorzien van een nieuwe, warme jas.

Deze keer ging ik voor de Berlin coat van Straightgrain. Toen ik het patroon de eerste keer zag was ik op slag verkocht! Ik ben helemaal fan van de details zoals de prinsessennaden, de schouder- en rugflapjes, de kap en de plooi in de rug. Ik ging dus voor de full option, met uitzondering van het rugfapje want dat kon me dan weer minder bekoren.

Voor de buitenkant van het jasje koos ik een wollen stofje dat ik online bestelde via Droomstoffen. De bijpassende voering komt ook van daar. Wat bieden ze daar een geweldige service trouwens want de dag na mijn bestelling stond de pakjesman al aan de deur.

De werkwijze met fotohandleiding is ook geweldig, waardoor je zonder teveel nadenken en binnen niet al te veel tijd een mooi jasje gemaakt hebt. Heb ik jullie al nieuwschierig gemaakt? Ik hoop het wel want hier volgt een beetje fotospam.






Ik vergat vanmiddag helaas een duidelijke foto te maken van de voering dus om een beter beeld te krijgen hieronder nog even een tussentijdse foto van de doorgestikte voering. Er zit ook nog wattine in als tussenvoering dus ik denk dat ons dametje er wel tegen kan deze winter.

Patroon: Berlin Coat, Straightgrain
Stof: Droomstoffen
Wattine: Gekregen van mama
Knopen: Veritas




donderdag 6 oktober 2016

Dino love

Is het jullie ook al opgevallen dat ik momenteel in een soort van blauwe fase zit? Ik merk het in ieder geval als ik naar het overzicht van mijn instagramprofiel kijk en ook als ik de kast met stofjes open trek.

Naast die blauwe fase zit ik precies ook in een Billie fase. Het patroon lijkt wel op zoonlief zijn lijf geschreven want zo een strakker modelletje dat vind ik wel mooi bij hem. Zoonlief is op zijn beurt ook super blij met  zijn nieuwe shirt want hij is nog steeds gek van dino's.
De trui zat zo in elkaar. De V-hals die heb ik ondertussen helemaal onder de knie en het zakflapje vond ik er wel stoer bij staan. Het nemen van de foto's dat was dan weer een ander verhaal. Want Jo voor de camera dat blijft toch iets heel anders dan foto's nemen van Femke. Zoals de eerste foto laat zien had hij er duidelijk geen zin in!

Gelukkig kon ik hem overtuigen door zijn doos met dino's mee naar buiten te nemen en hem vrij spel te geven.
En zo ontpopte zoonlief zich ineens tot een waar fotomodel. Vandaar ook de titel, dino love it is!

Patroon: Billie, zonen 09
Stof: Digitale tricot van Poppy, gekocht bij lelastof




zaterdag 1 oktober 2016

Nog meer verwennerij

Volgen jullie de sew challenge nog die Davina organiseerde? Ik blijf het zo een leuk initiatief vinden en er werden al hele mooie creaties gemaakt. Door al die leuke blogposten te lezen en de creaties te bewonderen bleef de kaptrui, die ik eerst voor de challenge wou maken, in mijn gedachten hangen.

Herinneren jullie je de criteria nog? Iets Belgisch, cozy en iets om cadeau te doen. Awel dat deden we dus gewoon nog een keer. Deze keer werd het een kaptrui uit het boek Stof voor Durf-het-zelvers. Eentje waarvan ik de kap voerde met een super zacht teddy stofje.
De boordstof aan de onderkant van de trui en aan de mouwen zorgt ervoor dat de trui wat minder donker wordt. Maar ik miste precies nog een geel accent aan de hals. Om dit te breken dacht ik er eerst aan om een koordje door de kap te doen. Maar jullie weten vast ook wel waar voorwerpen zoals koordjes eindigen bij kleine kinderen. Ik kreeg in ieder geval enkele flashbacks van wat onze kinderen ermee aan wisten te vangen...

Even bladeren door de herfsteditie van de Ottobre bracht raad want daar stond een trui in waarbij de veters samen met de kap vastgestikt werden aan de hals. Wat een geweldige oplossing en wat blijft het toch leuk om die nestelogen erin te kunnen kloppen!
In dezelfde Ottobre stond ook een tof broekje dat ik wel eens wou uitproberen. Dus viste ik nog wat restjes uit de kast. Het was eigenlijk niet de bedoeling om een volledige outfit te maken maar eigenlijk past het wel tof bij elkaar.
Ons neefje zal er vast super schattig mee staan!

Kaptrui: Crispy Crickets By Poppy en gele boordstof van bij Het Stoffenhuis. Patroon uit Stof voor Durf-het-zelvers.

Broek: Gestreepte tricot en boordstof gekocht op het stoffenspektakel. Patroon uit Ottobre Herfst 2016