Pagina's

donderdag 25 augustus 2016

Een top in een doorschijnend crêpe stofje

Zoals ik vorige keer al eens vertelde ben ik geen kei in het afwerken van kledingstukken voor mezelf. Gelukkig heb ik er sinds de Donna blouse een geweldige vriendin bij die me hierin helpt. Ze is steeds super enthousiast en zet me met haar vrolijke facebookberichtjes aan tot het sneller afwerken van deze kledingstukken. Dus dat moesten we gewoon nog eens overdoen!

We kozen opnieuw een patroon uit La maison Victor, de Bree top deze keer. Ik dacht het ideale crêpe stofje in huis te hebben. Totdat ik tijdens de eerste pasbeurt zag hoe fel het wel niet doorscheen. Even was er paniek. Was het wel normaal dat je het overlockstiksel er zo goed door kon zien? Gelukkig stelde Ondinneke me een beetje gerust door te zeggen dat het er juist erg chique uit zag en toen later ook mijn tante, een evaren naaister me zei dat het normaal was keerde het vertrouwen terug.

De blouse past in ieder geval perfect. Ik tekende mijn eigen confectiemaat maar voegde aan de zoom 3 cm extra toe om een blote buik zoals in het boekje te vermijden. Die 3 cm zijn net voldoende, al hadden het er naar mijn gevoel ook wel een paar meer mogen zijn.




De Bree top van Ondinneke kan je hier bewonderen.

Houd zeker mijn blog in de gaten want er komt binnenkort nog een naaisel voor mezelf aan in een stofje uit de nieuwe see you at six collectie. Wil je alvast een kleine preview zien? Volg dan ook mee op Instagram. Mijn gebruikersnaam is molemieke.

Verder ben ik ook druk in de weer met het opruimen van mijn naaikamertje. De enorme hoop 'te herstellen' is alvast weggewerkt en ook de rest van de rommel heeft zijn weg teruggevonden in de kast in plaats van daarbuiten. Er is dus nog plaats aan tafel als je zin hebt om eens met Ondinneke en mij mee te komen naaien. Dat kan op zaterdag 24 september om 19 uur bij mij thuis (in Hamont). Heb je zin om er ook bij te zijn? Stuur dan zeker een mailtje naar hutseprutske@gmail.com of molemiekesnaaiblog@outlook.be.


vrijdag 12 augustus 2016

Een romantische Tulip Top (KCW august)

Afgelopen zaterdag trok ik naar Het Stoffenhuis om de nieuwe stofjes van See you at Six te gaan bewonderen (en kopen ook natuurlijk). Ook de mand met couponnekes moest eraan geloven. Toen ik erin aan het neuzen was en zei dat het een gevaarlijke mand was adviseerde Sincha me om dan nog maar even te blijven staan. Ze had gelijk want ik nam enkele pareltjes mee naar huis.

Tussen de coupons zat onder andere een prachtig stofje van Cotton and Steel. Op de zelfkant van het stofje staat de tekst "Sometimes the wind will take you". Toepasselijk want de dag nadien lanceerden Kaatjenaaisels en With Love By Eva hun nieuwe patroon, de Tulip Dress and Top en wist ik direct waar het stofje voor zou dienen. Het lukte me net om de top uit de luttele 65cm te knippen. Ik probeerde zoveel mogelijk rekening te houden met de print en hoewel dat niet altijd 100% lukte ben ik toch tevreden over het eindresultaat.

Om het geheel helemaal af te maken besloot ik er nog een rood shortje bij te maken. Ik koos hiervoor, vooral uit gemakzucht, opnieuw voor de pippa pants. Deze keer een versie in gabardine en wel met omgeslagen broekspijpen.

En ik ben op slag verliefd! Op de Tulip top, de Pippa pants en vooral op ons prachtig modelletje... Genieten jullie mee?




Heb jij nu ook zin gekregen om de Tulip Dress of top te maken maar weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen? Wel dan kan je je inschrijven bij Het Stoffenhuis om een workshop te volgen onder begeleiding van Katrien van Kaatjenaaisels. Kijk hier voor meer informatie.



Top: Tulip Dress and Top. Stof Cotton and Steel, designed by Rashida Coleman-Hale, collection Zephyr (Het Stoffenhuis)
Broekje: Pippa pants van Emma en mona . Stof satijnrode gabardine (Stoffenpaleis Hasselt)      

dinsdag 9 augustus 2016

Zomerse pyjama's met dat tikkeltje extra (KCW august)

Het begint meestal met "mama ik heb honger" en even daarna volgt  "mama ik heb nog steeds honger". Als ze dan zelfs soep of fruit willen eten weten we hier hoe laat het is, er komt weer een groeispurt aan.

Daarom koos ik ervoor om deze pyjama's voldoende ruim te maken. Voor Femke knipte ik maatje 110 en voor Jo maat 134.
Het t-shirt van Femke heeft een diep uitgesneden rug en de hals is aan de binnenkant afgewerkt met een biesje. Het broekje is de ondertussen wel al bekende Pippa pants van Emma en Mona maar dan de nog luiere versie met een simpele zoom in de broekspijpen.


Voor Jo maakte ik een shirt uit een oudere Ottobre en voor de eerste keer werkte ik de mouwen af met een mouwboord. Ook een zeer geslaagd experiment als je het mij vraagt. Voor de broek maakte ik een super eenvoudige versie van de Cyriel short. Een versie zonder zakken, zonder gulp, zonder plat stuk en zonder omgeslagen broekspijpen. Klaar in 1-2-3!

Wat was het leuk om nog eens nieuwe dingen uit te proberen. Zo zie je maar weer, van experimenteren kan je leren! Dat vraagt om een vervolg bij het maken van de herfst pyjama's...



Pyjama Femke:
Shirt nr 9 uit Kippie 3/2013. Stof Mint Lion van Elvelyckan (Pindanutjes)
Broekje: Pippa pants van Emma en mona . Stof Paradise Mintgreen by Poppy (Pindanutjes)      


Pyjama Jo:
Shirt nr 25 uit Ottobre 1/2006. Origami Dino's in Mint tricot van Dapper (Pindanutjes)
Cyriel short uit La maison Victor 3/2016. Sweaterstof Criss Cross by Poppy (Het stoffenhuis)




zaterdag 6 augustus 2016

Een Donna blouse en een oproep

Herkennen jullie het ook, dat je een kledingstuk maakt voor jezelf en daarna maar blijft twijfelen of het wel goed zit? Eigenlijk heb je dan twee spiegels nodig of een extra paar ogen. Ik had geluk, want bij het aanpassen van deze Donna blouse kreeg ik de hulp van Ondinneke.

Ondinneke heeft een hele toffe blog met de leuke naam Hutsepruts. We volgen elkaar al een tijdje en aangezien we niet zo ver van elkaar wonen besloot ik haar een berichtje te sturen met de vraag of ze geen zin had om eens samen iets te maken.

Ik kreeg al snel een heel positief berichtje terug en onze naaidate was super gezellig. Ondinneke is een super toffe madam! We hebben wat afgebabbeld maar ook hard gewerkt aan onze Donna blouse. Ondinneke hielp me met het innemen van de blouse en haar enthousiasme zette me aan om de blouse helemaal af te werken. Iets wat bij mij anders altijd lang blijft liggen.

Aan het einde van de dag waren we alletwee heel blij met onze blouses. Het eindresultaat van Ondinneke kan je hier bewonderen en dit is mijn versie geworden. Ik kan je verzekeren, dit is echt een zalige blouse om te dragen.





Omdat het ons zo goed is meegevallen willen we graag een oproep doen naar andere bloggers. Op zaterdag 24 september om 19 uur komen Ondinneke en ik opnieuw samen bij mij thuis (in Hamont). Heb je zin om er ook bij te zijn? Stuur dan zeker een mailtje naar hutseprutske@gmail.com of molemiekesnaaiblog@outlook.be.

Wie weet tot binnenkort...


Patroon: Donna Blouse, La maison Victor mei/juni 2016
Stof en knopen: Stoffeparadijs