Pagina's

vrijdag 22 juli 2016

De ideale jumpsuit om tropische temperaturen te doorstaan

Afgelopen woensdag begon mijn vakantie. Het prachtige zomerse weer kregen we er zomaar bij. Wat hebben we ervan genoten. De kindjes in het zwembad en ikzelf achter de naaimachine.

Eigenlijk stonden er nog zomerse pyjama's op het programma maar de bestelde stofjes lieten, door een foutje van mezelf, wat langer op zich wachten. Gelukkig lag er nog wel een heel leuk en luchtig stofje in de kast waarmee ik aan de slag ging om een korte jumpsuit te maken.

In het voorpand werden drie plooien gelegd wat het een beetje speelser maakt.
In de Knippie waar dit patroontje uit komt stond ook een versie met lange broek en ruffles aan de schouderbandjes. Ik liet Femke zelf beslissen over de ruffles en ze koos natuurlijk de versie mét.
Gezien de tropische temperaturen die ver boven de 30°C gingen was de keuze voor de korte broek heel erg snel gemaakt.

De jumpsuit werd ook helemaal jump-proof bevonden. Het blije gezichtje spreekt voor zich denk ik...



Patroon: Knippie nr3, 2013
Stof: Coupon van het stoffencircus








zaterdag 16 juli 2016

My dream, Dotted Dream

Sommige projecten hebben tijd nodig om te rijpen. Zo ook deze handtas. Het patroon lag al een jaar uitgeprint in de kast. Zo nu en dan werd het eruit gehaald om daarna opnieuw in de kast te belanden.

Tijdens het inrichten van mijn naaikamertje enkele maanden geleden kwam het patroon terug bovenaan op de to do stapel, samen met een prachtig rood bloemenstofje en eentje met rood en witte stippen.

Vorige maand kwam daar ook nog eens een neplederen bandje en decovil light bij te liggen. In mijn hoofd zat alvast het beeld van hoe het zou worden en afgelopen week was het dan zover dat ik er ook daadwerkelijk de schaar en naaimachine bij nam. Het resultaat spreekt voor zich. Ik kan er naar blijven kijken.
Ik ben helemaal weg van het strikje ...
Van de bloemetjes en de stipjes...
De sluiting met drukknop...

Met andere woorden, zo gaan er waarschijnlijk nog volgen. Hebben jullie ook zin gekregen om zo'n tas te maken? Wel het patroon kan je hier op de site van Ottobre Design downloaden en het is nog gratis ook!

Stof: bloemetjes van het stoffencircus
         stippeltjes van het stoffenpaleis
Neplederen bandje en decovil: Stoffenhuis Bree

dinsdag 12 juli 2016

Owlicious

Na al het aanpaswerk van de Hanna jurk uit mijn vorige post, had ik zin in een snel en eenvoudig projectje. Het werd een trui voor Femke. Blijkbaar kunnen de avonden best fris zijn op onze vakantiebestemming dus een trui kon ze wel gebruiken.
Na het doorbladeren van verschillende tijdschriften en boeken ging ik opnieuw voor het patroon uit Stof voor Durf het zelvers 2. Ik tekende maat 110 over en liet Femke al eens passen voordat ik alles afwerkte. Om de mouwen met boordstof af te kunnen werken moest ik een flink stuk van de mouwen afknippen. Het lijkt wel of ze voorlopig enkel in de hoogte groeit...
De trui zit nog best ruim en voorlopig kan de boord ook nog wat omgeplooid worden. Zo kan ze hem hopelijk verder afdragen in de herfst en winter.

Ook de halsopening werkte ik af met boordstof en deze lijkt wel op haar maat gemaakt. Het sluit zo schoon aan. Daar kan ik echt van genieten...
Nu op naar nog meer vakantiegerief. Want het lijstje is nog lang niet af!

Stof: Owlicious, B-inspired by Poppy
Patroon: trui uit SVDHZ2

zaterdag 9 juli 2016

Laat de rokjes draaien

Zwieren, zwaaien rondje draaien, het kan allemaal in deze jurk. Nee hoor, deze keer heb ik het niet over een jurk voor Femke maar over een jurk voor mezelf!
Het is een aangepast Hanna jurk uit La Maison Victor mei/juli 2016. Ik liet me namelijk door de  naaijuf overhalen om er een cirkelrok aan te tekenen in plaats van de tulpvormige rok. Ze had gelijk, die geweldige naaijuf van mij want de rok valt prachtig!

Zwieren doet de jurk ook erg goed. Al was het precies veel te lang geleden dat ik dat nog eens deed...

 Nu enkel nog op zoek naar een mooie bh waarvan de bandjes niet zichtbaar zijn.
 Patroon: Hanna jurk, La Maison Victor mei/juli 2016
              Tussenstand: 4 van de 6 projecten voltooid + project nummer 5 die in de vuilnisbak is beland


Stof: stoffencircus