Pagina's

vrijdag 27 mei 2016

Satin and Shine

Er zijn zo van die onafgewerkte projecten die lang, héél lang onderaan in het "nog af te werken"  bakje blijven liggen. Meestal zijn het kledingsstukken voor mezelf die daar verzeild geraken. Want ja, ik ga er niet meer uitgroeien (hoop ik toch).

De laatste tijd is het mandje flink gezakt. Enkel tegen de laatste twee zag ik behoorlijk op. De reden? Ze zijn gemaakt uit satijnen stofjes en het verwerken hiervan vraagt precisie en geduld. Dat is ook direct de reden waarom het hier eventjes wat stiller was... Na een heel jaar in de "nog af te werken" bak moest en zou ik deze jurk eerst afwerken.

Maar na al het geglibber van de stof, het loshalen en de frustraties ben ik heel blij dat ik volgehouden heb! De jurk past perfect en ook al was het een vervelend stofje om mee te werken, ik ben nog steeds helemaal verliefd op die print en de open rug.






Patroon: Knipmode 5-2015 jurk 18
Stof: Stoffenspektakel

dinsdag 17 mei 2016

Cyriel nummer twee past okay

Zijn t-shirt verklapt het al. Na het versmallen van de Cyriel short vinden we hem helemaal okay!
Het enige wat hiervoor nodig was, was het innemen van de broek langs de buitenste beennaden. Die paar centimeters maken in mijn ogen een heel verschil. De zakopening van het originele patroon was gelukkig groot genoeg en kon die centimeters ook wel missen.
De achterste zakken liet ik voor wat het was om het geheel niet te druk te maken. Dit leuke vleermuizen stofje heeft immers niet veel nodig.

Dat het nu maar snel terug mooi weer wordt. Want eerlijk gezegd, de eerste Cyriel short kwam wegens korte broeken tekort ook al twee keer uit de kast. En ook al is hij wat wijd, het feit dat hij niet gestreken moet worden maakt veel goed!


Patroon: Cyriel short, La maison Victor mei/juni 2016
Stof: stoffeparadijs
T-shirt: Hema





zaterdag 14 mei 2016

Oh so pretty ballerina

Na twee drukke weken van repeteren is het vanavond eindelijk zover. Onze kleine ballerina mag optreden op het plaatselijke muziekfestival. Als extra aanmoediging maakte ik voor haar nog snel dit leuke rokje.
Duimen jullie mee dat het vanavond allemaal goed gaat?


Patroon: simpel rimpelrokje
Stof en glitterelastiek: Stof 'n love

zaterdag 7 mei 2016

Voor ma-de-liefste...

Morgen is het weer Moederdag. Iets waar ik ieder jaar weer naar uitkijk. De knutselwerkjes van de kindjes en de prachtige gedichtjes, dat is volop genieten!

Dit jaar verwen ik mezelf gewoon nog een beetje extra, want Femke mag morgen haar gedichtje opzeggen in deze madeliefjes jurk. Zo doet ze mijn moederhart nog een beetje meer smelten...
Ik haalde hiervoor eindelijk het patroon van de Ileana jurk van Compagnie M uit de kast. Na de Louisa jurk die vrij groot uitviel had ik een beetje schrik dat het deze keer ook zo zou zijn. Dat was helemaal verkeerd gedacht want aan dit patroontje heb ik helemaal niks moeten veranderen. Het past gewoon perfect!

De gele accenten maken het geheel helemaal af vind ik! In de stoffenwinkel vond ik katoen in exact hetzelfde geel als het hartje van de madeliefjes. De paspel en het biaislint maakte ik ook zelf zodat er geen kleurverschil zou zijn.





En ook deze prachtige foto wil ik graag met jullie delen...

Dan rest me alleen nog om alle mama's een fijne Moederdag te wensen? Geniet van jullie dagje!



Patroon: Ileana jurk, Compagnie M
Stof: Madeliefjes, Stoffenspektakel
Gele katoen, Stoffeparadijs


donderdag 5 mei 2016

Mooi weer dus tijd voor blote benen!

Vanaf het moment dat de zon begint te schijnen vraagt zoonlief of hij een korte broek aan mag. Het maakt voor hem niet uit of het nu 5°C is of 18°C. Bij mooi weer horen blote benen!

Hij was dan ook erg blij toen ik vertelde dat ik enkele korte broeken voor hem ging maken. Helaas zal dit exemplaar nog een jaartje in de kast blijven liggen wegens véél te wijd.
Toen ik de achterzakken aan het opstikken was, bedacht ik me dat het misschien ook tof was geweest om deze schuin te knippen. Dan vielen ze meer op.
Dus hop, dit exemplaar de kleerkast in en op naar het volgende exemplaar. Waarschijnlijk zonder zakken maar wel met vleermuizen ...


Patroon: Cyriel short, La Maison Victor mei/juli 2016
              Tussenstand: 3 van de 6 projecten voltooid

Stof: stoffenspektakel