Pagina's

zaterdag 28 november 2015

Zebra sweater met raglan mouwen en rolkraag

Een tijd terug, toen het buiten nog een heel pak warmer was, verschenen er in blogland prachtige creaties gemaakt uit de nieuwe panelen van Bambiblauw. De mooie dierenpanelen spraken me direct aan. De keuze tussen katoen of tricot was snel gemaakt, in gedachten zag ik namelijk al een mooi truitje voor tijdens de koudere dagen.

De stof bleef langer liggen dan voorzien en omdat het weer steeds kouder word maakte ik er een warm colletje op. De werkwijze en het idee van het extra bandje vond ik in Stof voor durf-het-zelvers 2.
 
Het patroontje van de raglan sweater kan je gratis downloaden hier op de site van Scattered thoughts of a crafty mom. Het is ook zeker een aanrader om eens tussen de andere gratis patronen te snuffelen.

Vlak nadat ik de patroondelen uitgeknipt had bekroop me even een gevoel van spijt. Had ik toch niet beter de zebra in het midden van de sweater laten uitkomen... Maar achteraf vind ik het geheel toch geslaagd en hij past heel goed. Femke had helaas geen zin om het op een foto vast te laten leggen. Tja, meisjes en barbies, daar komt geen camera tussen!


 
Patroon: Sequined Raglan Tunic Size 4 en rolkraag uit svdhz2
Stof: Paneel zebra Bambiblauw
Boordstof: Stoffenhuis Bree






maandag 23 november 2015

Een super zacht Phylis jasje

Eigenlijk heeft dochterlief geen jasjes of vestjes meer nodig, maar het Phylis jasje uit de laatste nieuwe La Maison Victor moest ik gewoon maken. Dus toen we onlangs met een paar naaivriendinnen naar het stoffencircus trokken stond een nepbontje boven aan het stoffenlijstje.

We vonden een prachtig stofje met een cirkelvormig motief. De stof heeft de stofkast niet van dichtbij gezien. Ze belandde direct op mijn naaitafel.


Bij het uittekenen van het patroon zonk de moed me wel even in de schoenen. Het maken van de zakken in de pluizige stof zag ik niet zitten, vooral omdat ik zulke zakken nog nooit heb gemaakt. Ook de poging met 'nepzakjes' ging de mist in want de stof die ik hiervoor wilde gebruiken paste toch niet zo geweldig bij de oudroze kleur van het nepbontje.

De rest van het jasje was achteraf gezien helemaal niet zo moeilijk te maken. Ook de voering ging er vlot in. Ik koos maatje 104 voor onze magere vierjarige en het past perfect!
Na een weekend in een woonkamer vol stof en pluizen heeft dochterlief er dus weer een jasje bij en ze is er weer heel blij mee.
Wie weet haal ik dit patroon nog wel eens boven in het voorjaar of de zomer!


maandag 16 november 2015

Stevie Hoodie in een meisjesjasje

De laatste nieuwe uitgave van La Maison Victor is helemaal mijn ding. Het liefst zou ik er bijna alle modellen uit willen maken.
Omdat ik niet goed kon kiezen waar eerst mee te beginnen besloot ik vooraan te beginnen. Het eerste patroon dat me aanstond én waar ik de stof voor had liggen was de Stevie Hoodie.
 
 
 
 
Twee vliegen in één klap, want Lieke van A Bouquet of Buttons en Hanne Vandersteen hebben november omgetoverd tot Stashvember. Een super leuk initiatief waar ik graag aan mee doe.
 
Ook zin gekregen om mee te doen? Ga dan snel een kijkje nemen op de blog door op onderstaande button te klikken.
http://bouquetofbuttons.be/blog/2015/11/02/stashvember/#more-12101
 
 

donderdag 12 november 2015

Op een grote paddestoel, rood met witte stippen...

Om foto's te maken van dit nieuwe rokje trok ik samen met Femke de bossen in, op zoek naar een grote paddenstoel. Net zoals die op haar rokje.
 
Aan het begin van onze wandeling vroeg ik wie er in de paddenstoel woont. Als ik dit aan de oudste vraag dan antwoordt hij, zoals waarschijnlijk héél veel kinderen, Kabouter plop. Volgens Femke dienen paddenstoelen daar niet voor hoor. Nee nee, die zijn voor de elfjes om onder te schuilen als het regent!
 
We begonnen moedig aan onze zoektocht...
We zochten links en rechts ...
 We zagen hele mooie bloemetjes ...
En vonden uiteindelijk onze paddenstoel!
Patroon: nr 125 uit Knippie 5-2013
Stof: Stockverkoop
Shirtje: Someone
 

maandag 2 november 2015

Een trui uit restjes

De gepaste knopen werden eindelijk gevonden! Bij deze presenteren we zoals beloofd de tweedecreatie uit Stof voor durf-het-zelvers, namelijk de trui met knopen
 De trui is ideaal om restjes op te werken. Ik gebruikte de resten van deze trui en deze jurk om het patroon uit te testen. De trui valt vrij kort maar het heeft wel iets vind ik.
Omdat ik niet zo van grote knopen houd, koos ik voor twee kleine knoopjes op de schouder. Dit maakt de trui wat liever.

Voor het maken van de foto's kreeg ik Femke maar heel even mee naar buiten. Vlug een paar foto's en toen glipt ze weer terug naar binnen. In tegenstelling tot de zoon is het geen buitenkind. Ze zit het liefst lekker warm binnen.





















Patroon: Trui met knopen, Stof voor durf-het-zelvers 2
Stof: Restjes
Knopen: Veritas