Pagina's

dinsdag 25 november 2014

Zeversjaaltjes en slabbetjes

Vorige week heb ik de stoffenkast eens opgeruimd. Uit de kleinere lapjes stof maakte ik wat zeversjaaltjes en slabbetjes. Zo ligt er altijd een leuk zelfgemaakt kraamgeschenkje in de kast. Hier alvast de jongensstofjes...

Het patroon van het zeversjaaltje kan je hier vinden: http://samandlurel.wordpress.com/2014/04/28/free-bandana-bib-pattern/
Het patroon van het slabbetje vind je hier: http://www.craftaholicsanonymous.net/free-bib-pattern-for-all-skill-levels 

donderdag 13 november 2014

Koetje boe

Deze pyjama lag al een hele tijd in de verstelwerk mand te wachten op kortere mouwen. Na de eerste pasbeurt liep dochterlief vrolijk met de mouwen rond te flapperen in de woonkamer, wat natuurlijk niet de bedoeling was.
 
Nu past hij gelukkig perfect al was het een heel gesukkel om de mouwen mooi te rimpelen en de boordjes er strak genoeg aan te krijgen zodat er niet meer geflapperd kon worden.

 En na het nemen van de foto's was het tijd om lekker in de zetel te relaxen!
 
 
Stof: Tricot van Stenzo
Patroon: Ottober 6/2013
 
 
 

zondag 9 november 2014

Nuts for dinner

Afgelopen donderdag vierden we de derde verjaardag van Femke. Aangezien ze midden in de herfst jarig is leek het stofje Nuts for Dinner van Michael Miller me de ideale stof voor een verjaardagsjurkje.
 
Tijdens het zoeken naar een geschikt patroon viel mijn oog op het feestelijk wit jurkje uit Het Grote Naaiboek. Het knopenpat werd kleiner gemaakt en om de print op het voorpand door te laten lopen stikte ik het op de rug in plaats van op het voorpand. De halsopening en armsgaten werden afgewerkt met bias aan de binnenkant en de knopen werden vervangen door kamsnaps (want dat is toch zo lekker snel klaar).
 
Helaas blijven 3-jarige meisjes die veel cadeautjes gekregen hebben moeilijk stilstaan. En de bijpassende laarsjes vlogen ook al snel uit maar hier zijn toch al enkele aan foto's: